A Corso Boutique Hotel speciálisan kialakított szaunavilágában elfelejtheti mindennapi gondjait.

Az exkluzív kialakítású wellness rész ideális helyszíne a testi-lelki felfrissülésnek, gondolatai rendezésének. Szaunavilágunkban öt különböző szauna típus áll a vendégek rendelkezésre.

null

INFRA SZAUNA

Az infravörös hőkabin kúraszerű vagy rendszeres használata – tudatos táplálkozás mellett – biztosítja immunrendszerünk megerősödését, az egészség, a fizikai és szellemi erőnlét helyreállítását és növelését.
Az infravörös hőkabin a láthatatlan fény tartományában infravörös sugarakat bocsát ki. A bőr gyengéden és egyenletesen felmelegszik, a pórusok kitágulnak, a sugarak egyenletesen áthatolnak a vérerekkel gazdagon átszőtt bőrrétegen kb. 4 cm-es mélységig. Ott hőenergiává alakulnak, és a véráram útján gyorsan eloszlanak az egész testben, kellemes melegségérzetet támasztva. 
A felmelegedés hatására felgyorsul a vérkeringés, ami jótékony hatást gyakorol a szív- és érrendszerre. Fokozódik az anyagcsere, és a kiválasztási folyamatok meggyorsulása következtében gyorsul a szervezet salakanyag-eltávolítása, csökken a túlzott savasodás. Az immunrendszer aktivizálódik, védekező- és öngyógyító erőink növekszenek. 
Hőmérséklete: 50° C

null

SÓKAMRA

Évszázadok óta ismert, hogy a sós tengeri levegő gyógyító hatást gyakorol az emberi szervezetre, főként a légzőszervekre.
A sókamrában elhelyezett telített sóoldat és a falak mentén elhelyezett sótéglák segítségével a szoba levegője a sós tengeri levegőt idézi.
Az oldat és a vele átitatott sótéglák kipárolgása a helységben 70-80%-os relatív páratartalmat hoz létre, kiszűri a levegőből a szennyeződéseket, így a sót és ásványi anyagokat tartalmazó tiszta levegő belélegzése valódi felüdülést jelent az allergiás, asztmás és más légzőszervi betegségben szenvedők számára.
A sókamra klímája fokozza a légzőszervek aktivitását és elősegíti  az öntisztulást, valamint nyákoldó hatása is van, így enyhülnek, illetve megszűnnek a gyulladásos (pl. arcüreg-, homloküreg-gyulladás) és hurutos betegségek. 
Napi gyakorisággal 30-40 perces ellazulás javasolt. 

null

FINN SZAUNA

A finn szauna a szaunázás klasszikus élményeit nyújtja. A kályhával felmelegített forró levegő hatására az emberi test verejtékezni kezd. Finnországban a szauna több mint 2000 éves múltra tekint vissza.
A rendszeres szaunázás első sorban egészségünk megőrzését szolgálja. Hozzájárul szervezetünk ellenálló képességének növekedéséhez, valamint gátolja a reumatikus és ízületi megbetegedésekben szenvedők egészségi állapotának további romlását.
Hőmérséklete: 90-95° C

null

GŐZFÜRDŐ

A gőzfürdő nemcsak relaxál és feltölti az embert energiával, hanem jó hatással van az egészségre és a szépségre is. A gőzkabin különösképpen ajánlott számos egészségügyi probléma, megbetegedés enyhítésére a magas gőztartalmának és a nedves hő általános hatásainak köszönhetően. A kabinban 45° C-os hőmérséklet és 100%-os páratartalom teremti meg az elérni kívánt hatást.

null

AROMAKABIN

A kabin levegőjét különböző, természetes illóolajok járják át. Jótékony hatását az illóolajokon keresztül fejti ki, ami a levegőbe párologtatva, belélegezve és a bőr pórusain át bejutva a szervezetbe biztosít ellazulást a test és a lélek számára. Az illóolajok eredetük szerint frissítő vagy nyugtató hatásúak lehetnek. A kabin hőmérséklete: 40° C

Szauna etikett

Nagy örömünkre szolgál, hogy ellátogat a Corso Boutique Hotel Szaunavilágába. Szeretnénk megismertetni Önt a hotel szauna rendjével, hogy pihenése minél teljesebb legyen. Házunk szaunái alapvetően fedett testtel (fürdőruhában, szauna lepedőben) használatosak. Wellnessezés előtt szíveskedjenek higiéniai okokból a zuhanyt használni. Soha ne üljünk, vagy feküdjünk meztelen testtel a fára. Nem illik és egészségügyi szempontból sem ajánlott. A szauna lepedőt terítsék úgy a fára, hogy az egész testük ráférjen (a lábak is) Papucsot hagyják kint az ajtó közelében. A szaunaajtót igyekezzünk magunk előtt és után gyorsan nyitni és zárni. Nem illik hangos beszéddel és telefonálással zavarni a szaunázást élvezni kívánók nyugalmát. Vonatkozik ez a szaunában való tartózkodásra és a pihenő részre is. Illóolaj használata előtt mindenképpen illik megkérdezni, hogy a szaunában ülők egyetértenek-e vele és a konkrét olajat illetően is, hiszen lehet, hogy valakinél allergiás tüneteket vált ki. Ne használjunk túl sokat az olajból akkor sem, ha egyetértenek a használattal. Lázas, fertőző betegek, ittas vagy kábítószer hatása alatt lévő személyek, valamint bőrbetegségben szenvedők a wellnesst nem használhatják. Szaunázás 14 éves kor alatti gyermekeknek nem megengedett.